РАДИОНИЦА „ПОРОДИЧНО НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА И МЕРЕ ЗАШТИТЕ“ У ГЛИБОВЦУ

Радионица “Породично насиље над женама и мере заштите” одржана је у селу Глибовац 30. новембра 2019. године у организацији Удружења жена “Фемина” у склопу кампање 16 дана активизма у борби против насиља над зенама.

Циљ радионице је био да се код полазница повећа ниво знања и информисаности о овом феномену. Основна идеја је да свака жена треба да буде информисана на ову тему, како због себе тако и због себи блиских особа.

Жене које су присуствовале радионици стекле су основно знање о томе шта се све подразумева под насиљем, начинима на које мушкарци постижу дуготрајно насиље над женама, као и последицама изложености насиљу, а затим добиле основне информације о: правима и могућностима жена које су изложене насиљу, ко све од институција у локалној заједници учествује у њиховој заштити, о механизмима заштите жена од насиља које предвиђа Закон о спречавању насиља у породици, као и о улози УЖ „Фемина“ и СОС телефона и бесплатне правне подрске у заштити жена са искуством мушког насиља.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/radionica-porodicno-nasilje-nad-zenama-i-mere-zastite-u-glibovcu/