РАДИША ЛОМОВИЋ (1956-2021)

 

Дана 6. априла преминуо је, од тешке болести, 7 дана после свог 65-ог рођендана, Радиша Ломовић, дипломирани инжењер организације рада.
Завршио је основну школу „Олга Милошевић“, гимназију „Света Ђорђевић“, а потом и Факултет организационих наука у Београду.
Kао млад, тренирао је гимнастику и карате.
По завршетку студија, почиње да ради у Гоша ФОПИГ. На послу је брзо напредовао и у то време, врло рано одлучује да покрене приватан бизнис. Оснивач је и власник фирми Технис, Деус и Ломовић д.о.о. у Паланци. Бавио се рачунарским наукама, информационим технологијама, издаваштвом и едукацијом.
Ретке су куће у Паланци које немају телефонски именик наше општине, који је имао неколико издања, како се мрежа ширила. Ломовић је и издавач бројних монографија и других публикација, као што је План града Паланке. Многи и даље чувају његове зидне календаре са репродукцијама уметничких слика на којима су Паланачки мотиви.
Био је спонзор многих културних и спортских манифестација, посебно у Паланци.
Такође је био је организатор првог турнира у преферансу, који је одржан у нашем граду. Kао страствени преферанс играч Радиша је и освајач многоборојних награда на турнирима.
Његов ведар, насмејан лик и позитиван дух ће дуго остати у сећању пријатељима, колегама, пословним партнерима, школским друговима, а највише ће недостајати супрузи Биљани, сину Милошу и његовој породици, сину Марку и сестри Радици.
Радиша Ломовић ће бити сахрањен у среду, 7. априла у 12 часова на Старом гробљу у Паланци.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/radisa-lomovic-1956-2021/

1 comment

  1. Porodici Lomović
    Neka Vas Bog uteši u ovom teškom periodu. Primite naše iskreno i duboko saučešće. Teško je poverovati da ga više nema. U secanju ce nam ostati njegov vedar i nasmejan lik . Neka počiva u miru
    Mira i Sveta Mijatović

Komentari su onemogućeni.