РАДНИЦИ ГОШЕ ФШВ И ДАНАС БЛОКИРАЛИ ПРУЖНИ ПРЕЛАЗ КОД КАСАРНЕ

Радници Гоше ФШВ су и данас 20. јуна, блокирали саобраћај на пружном прелазу код касарне у времену од 9.00 до 10.00 часова.

И овог пута, 85. дана штрајка,  је био блокиран путнички саобраћај на путу Смедеревска Паланка – Велика Плана као и пруга Београд – Ниш на коридору 10. Ситуација је и даље иста, нема реакција надлежних институција и захтеви радника за исплатом зарада се и даље не испуњавају, тако да се размишља о још већој радикализацији штрајка.

Фабрика „Гоша“ једина је у региону која се бави производњом и ремонтом путничких и теретних вагона. Због штрајка трпе вишемилионски послови. Имају најаву посла у трајању од две године за иранске железнице, потом за немачке, као и за руске, и пре свега тога за „Железнице Србије“, али за сада све стоји.

Да подсетимо, бивши власник „Гоше“ ЖОС Трнава из Словачке продао је фабрику кипарској команији „Лиснарт“ за 4,2 милиона евра, али не и дуговања. Запослени су били у штрајку од почетка марта до средине маја, а и за то време направили су милион евра производа за извоз.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/radnici-gose-fsv-i-danas-blokirali-pruzni-prelaz-kod-kasasrne/