РАДНИЦИ ГОШЕ ФШВ НИСУ ДОБИЛИ 30.000 ДИНАРА, НАСТАВЉАЈУ ШТРАЈК

Радници фабрике шинских возила „Гоша“ из Смедеревске Паланке и даље су у штрајку и неће дозволити испоруку вагона све док не добију део неисплаћених зарада, казао је данас председник Штрајкачког одбора Милан Вујчић.

– Руководство фабрике од нас тражи да почнемо да радимо и да два путничка вагона испоручимо Железницама Србије, да би за 15 дана добили уплату од по 30.000 динара. Тај услов је за нас неприхватљив, ми тражимо да добијемо оно што смо раније зарадили, а не да радимо како би нам послодавац још више дуговао – рекао је Вујчић.

Он је навео да је у фабрици 11 теретних вагона који су били урађени за потребе ранијег власника, словачке компаније ЖОС, који би могли да буду испоручени железари у Смедереву.

– Предлог Министарства привреде је да два путничка вагона, чија је израда 95 одсто завршена, урадимо за потребе Железница Србије. На то не пристајемо док не добијемо бар део неисплаћених зарада – рекао је Вујичић.

Он је најавио да ће радници „Гоше“ сутра протестовати на улицама Смедеревске Паланке и испред зграде локалне самоуправе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/radnici-gose-fsv-nisu-dobili-30-000-dinara-nastavljaju-strajk/