РАДНИЦИ ГОШЕ ФШВ СПРЕЧИЛИ ПОКУШАЈ ОДВОЖЕЊА ВАГОНА У СЛОВАЧКУ

Иако су радници Гоше ФШВ имали обећања од стране руководства да једанаест вагона неће бити померани са станице док се не постигне договор са радницима, данас је било покушаја да се они одвезу у Словачку.

Вероватно сматрајући да у подне, у време недељног ручка, неће бити довољно радника који ће се окупити да спрече ову активност, из Велике Плане је стигла дизел локомотива којом је покушано одвожење вагона. Међутим радници су били организовани па су увели дежурство 24 сата на станици, тако да су одмах обавестили остале колеге који су се у најкраћем року, њих седамдесетак,  окупили на станици. 

Како нам је потврдио у телефонском разговору председник Штрајкачког одбора Милан Вујчић, радници су поставили шине на пругу како би спречили покушај одвожења вагона, који су им последњи адут да добију још неку исплату.  Вујчић каже да је ово по ко зна који пут покушано да се радници преваре и да су сада поприлично резигнирани и да више нема одступања и попуштања. Повратка на рад неће бити по цену да се затвори фабрика.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/radnici-gose-fsv-sprecili-pokusaj-odvozenja-vagona-u-slovacku/

1 comment

    • Иван Селишник on 11/06/2017 at 20:01

    Мора доћи дан радничке кошевине,капиталистичко-пљачкашком хлебу се не можемо више ни радовати а ни уздати.

Komentari su onemogućeni.