РАДНИЦИ ГОШЕ НАСТАВЉАЈУ ПРОТЕСТ – СУТРА БЛОКАДА УПРАВНЕ ЗГРАДЕ

Све оно што је Влада јуче понудила је пало у воду зато што генерални директор нема слуха. Да ли му је неко наредио тако да поступи, не знам. Али генерални директор неће да нам да ниједан динар већ кад зарадимо новац да нам исплати. Сад је имао састанак с радницима, било је свашта. Он је отишао и никакав договор нисмо добили и ми смо и даље у генералном штрајку, то је одлука радника“, изјавио је председник Штрајкачког одбора Милан Вујчић.

У преговорима са Министарством привреде направљен је помак, али данас није било договора између радника и директора Милутина Шћепановића да им се исплати око 100.000 динара. То је био предуслов да се прекине са штрајком.

Најавили су да ће блокирати зграду виљушкарима сутра, и радикализовати протест, а од следеће недеље ће размотрити да ли ће ступити поново у штрајк глађу.

Сви преговори с Владом пали су у воду, рекао је председник штрајкачког одбора Милан Вујичић. Он је додао да је држава учинила све што је до ње, али да директор не жели да попусти и исплати новац радницима.

Навео је и да је током састанка с представницима Хестила било говора о продаји 11 вагона, али да су они рекли да ће у наредним данима Гошу обавестити да ли ће те вагоне и купити.

Подсећамо, Шћепановић је рекао да новац радницима може да буде исплаћен тек кад се продају вагони и поново покрене производња.

Радници су рекли да су разочарани и једногласно су одлучили да ће наставити са штрајком.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/radnici-gose-nastavljaju-protest-sutra-blokada-upravne-zgrade/