РАДНИЦИ ГОШЕ ОД СУТРА НА РАДНИМ МЕСТИМА – ШТРАЈК ЗАМРЗНУТ

Запослени у Фабрици шинских возила „Гоша“, који су започели генерални штрајк 28. марта, потписали су споразум о покретању процеса производње са генералним директором фабрике Милутином Шћепановићем.

Како смо сазнали од председника Штрајкачког одбора Гоша ФШВ Милана Вујчића, споразумом је предвиђено да се дуг на име неисплаћених плата радницима измири у 16 месечних рата, почев од маја.

Споразумом се такође предвиђа да редовне зараде буду исплаћиване „месец за месец“, као и да се гарантује да ће сви радници који су учествовали у штрајку добити накнаде за протеклих месец и по дана у складу са Законом о штрајку.

Радници Фабрике шинских возила Споразумом су затражили од послодавца да им изда формалну потврду да је у току процес решавања њиховог захтева о репрограму доспелих обавеза према буџету Републике Србије, као и да се ради на повезивању стажа запослених у Фабрици шинских возила.

Радници се сутра, у уторак 16. маја враћају на своја радна места и почињу са редовним обављањем својих послова, али ће штрајкачки одбор наставити да заседа.

„Штрајк нисмо окончали већ замрзнули, тако да у случају да послодавац прекрши Споразум који смо потписали, истог тренутка настављамо са генералним штрајком“, истакао је Вујчић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/radnici-gose-od-sutra-na-radnim-mestima-strajk-zamrznut/