РАДНИЦИ ПОШТЕ У ШТРАЈКУ

Радници „Поште Србије“ су у штрајку. Иако синдикати тврде да не стоје иза нових протеста запослених у овом јавном предузећу, поште у многим градовима широм Србије данас нису радиле, не раде ни поштари, а не испоручују се ни пошиљке преко „постекспреса“.

Пошта у Смедеревској Паланци такође данас не ради. Запослени су на радним местима али не пружају услуге корисницима. Званичне изјаве нисмо добили а како смо незванично сазнали запослени су незадовољни зарадама које у просеку износе 37.000 динара.

Подсетимо, прошли протест, у организацији синдиката, био је у марту ове године. Штрајк је прекинут када су представници радника били на разговорима у Влади Србије. Ово је, практично, наставак јер договорено, према наводима радника – већином није испуњено. А договор је, како наводе, био да се до 30. новембра пронађе решење да се радницима са најнижим зарадама подигне коефицијент, а да се плате линеарно повећају.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/radnici-poste-u-strajku/

3 comments

  • dragan on 05/12/2019 at 16:24

  posta – deo drzave koja ne postoji…gradjani su u problemu…
  JA RADIM I ZAVISIM OD POSTE…svakodnevno saljem posiljke…STALO JE SVE…interni dogovori…palanacka posta…kao privatna , sem nekoliko normalnih LJUDI koji rade po pravilu…KATASTROFA

  • Mile on 05/12/2019 at 09:16

  Радници „Поште Србије“ су у штрајку. Иако синдикати тврде да не стоје иза нових протеста запослених у овом јавном предузећу

  Pa cemu onda sluzi taj sindikat?! Sindikat Srbije je za insajder.

  • Vidak on 04/12/2019 at 19:24

  I treba da strajkuju plate su im male a posao odgovoran i rizican…..podrzavam ih..

Komentari su onemogućeni.