РАДНИЦИМА ГОШЕ ПОНУЂЕНО ПО 30 000 ЗА ПОЧЕТАК РАДА

Други дан разговора у Београду штрајкачи Гоше ФШВ су добили и конкретну понуду, а то је по 30.000 динара ако почну да раде и још толико у току недеље. 

Новац би се обезбедио из кредита Агенције за осигурање и финансирање извоза Републике Србије, с том наменом: за исплату радника, јер у „Гоши“, међу осталим, тренутно стоји и уговорен посао за Иранске железнице.

– Изнећу у среду ујутро радницима овај предлог па ћемо видети шта ће одлучити. Требало би када продамо вагоне и ми да наплатимо свој дуг. Доста се променила прича и министра Kнежевића у односу на претходно виђење, остаје и да се са власником договоре око репрограма дуга, да не би дошли у ситуацију да он отера фабрику у стечај, јер шта смо онда урадили? Пренећу све радницима, шта они одлуче то ће бити то – поручује Милан Вујчић председник штрајкачког одбора. Kолико он зна, каже, вредност посла за Иран је око 400.000 евра, а вагони и постоља која су завршена и стоје у фабрици су још око три, три и по милиона евра.

– С тим новцем могли би да се намире сви дугови према радницима, и још да остане – каже Вујичић.

На потезу је сада кипарска фирма која је постала нови власник фабрике у тренутку почетка штрајка и како ће они реаговати на ову нову понуду..

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/radnicima-gose-ponudjeno-po-30-000-za-pocetak-rada/