РАДОИЦА ПАУНОВИЋ ИЗ МАЛЕ ПЛАНЕ ОСВОЈИО БРОНЗАНУ ПЛАКЕТУ НА „ТЕСЛА ФЕСТУ“

Међународни фестивал иновација, знања и стваралаштва „Тесла фест“, одржан је од 12. до 15. октобра на новосадском Спенсу. 

На овом престижном фестивалу Радоица Пауновић из Мале Плане је освојио Бронзану плакету за његов изим, нови тип калорифера.

Помоћу Пауновићевог калорифера добија се топлотна енергија осам пута већа од оне из стандардног калорифера и то за исти утрошак електричне енергије.  Овде се ради о томе да електричну претвара у топлотну енергију, а са генератором производи и струју. Суштина је у томе што мање троши, а даје више. То је и оно што збуњује људе, али је тако.

Решење до којег је дошао Пауновић, где је уштеда електричне енергије евидентна, примену може наћи не само код грејања калорифером, већ и код других термичких потрошача у домаћинству, какви су ТА пећи, бојлери и електрични шпорети, али и у индустрији и грађевинарству. У индустрији је погодан за термичку обраду материјала, при коришћењу разних термичких пећи, електричних котлова и свуда тамо где се електрична претвара у топлотну енергију, а у грађевинарству за загревање великих просторија путем тунелских цеви у спуштеним плафонима.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/radojica-paunovic-iz-male-plane-osvojio-bronzanu-plaketu-na-tesla-festu/