РАСПИСАН ФИЛМСКИ КОНКУРС “GREEN FEST”

 Центар за унапређење животне средине расписао је филмски конкурс за 8. Међународни фестивал зелене културе “Green Fest” (www.greenfest.rs ).
– Комплетна конкурсна документација може се преузети са линка:
http://greenfest.rs/images/prijava_za_filmski_konkurs.zip
– Потребно је да филм буде на неком од видео сервиса за преглед (YouTube, Vimeo..)
– Рок за слање радова је 4. септембар 2017. Резултати селекције ће бити објављени до 20. октобра 2017. године, на интернет презентацији фестивала.
– Контакт за додатне информације je: film@greenfest.rs
… …
Канцеларија за младе из Смедеревске Паланке позива све заинтересоване да учествују,  или да макар обавесте оне за које мисле да би можда желели да учествују.
… …
На конкурс, који је међународног карактера, могу се пријавити филмови о животној средини, екологији, природи, као и иновацијама и технологијама које доприносе смањену човековог утицаја на Планету. У разматрање ће бити узети филмови произведени након 1. јануара 2015. године, и чије трајање не прелази 60 минута.
Филмови ће бити награђени у укупно 6 категорија: Најбољи српски филм, Најбољи филм о природи, Најбољи анимирани филм, Најбољи кратки филм, Најбољи филм до 1 минута, Најбољи омладински филм (до 30 година).
Међународни фестивал зелене културе „Green Fest“ је највећа „зелена“ манифестација у региону југоисточне Европе која се одржава сваке године. Током претходних седам година, на конкурсе за такмичарске филмове је стигло готово 3.000 филмова са свих континената, одржано преко 140 радионица за ученике основних и средњих школа и студенте, представљено преко 120 излагача и уметника, са укупном посетом од око 65.000 грађана.
Осми Међународни фестивал зелене културе „Грин Фест“ спроводи Центар за унапређење животне средине, финансира Министарство омладине и спорта РС, и уз подршку многобројних партнера и пријатеља.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/raspisan-filmski-konkurs-green-fest/