РАСВЕТЉЕНО 10 ТЕШКИХ КРАЂА

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су Н. С. (26) и Л. М. (23) из Смедерева, због постојања основа сумње да су извршили више од 10 тешких крађа.

Сумња се да су њих двојица од почетка године провалили у више кућа, викендица, помоћних објеката и једну индустријску халу из којих су украли златни накит, климе, моторне тестере, тримере, акумулаторе, разни електрични алат, апарат за варење, генератор, као и пиштољ, револвер и 30 метака различитих калибара.

Они се сумњиче и да су у новембру украли аутомобил којим су изазвали саобраћајну незгоду и оставили га на месту догађаја.

Укупна материјална штета процењује се на више од 2.000.000 динара.

Полиција је приликом претреса куће Л. М. пронашла више украдених предмета који ће бити враћени власницима.

У његовој кући затечен је и Н. С. за којим је била расписана потерница и који је покушао да побегне, па ће против њега бити поднета кривична пријава за кривично дело ометање службеног лица у вршењу службене дужности, а против Л. М. и кривична пријава за кривично дело помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

По налогу Основног јавног тужилаштва, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу у Смедереву.

ПУ Смедерево

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/rasvetljeno-10-teskih-kradja/