РАЗГОВОР ЧЕЛНИКА СИНДИКАТА ПРОСВЕТЕ И ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Спречавање насиља у школама, платни разреди и престанак забране запошљавања биће окосница разговора челника синдиката просветних радника и Владе Србије, који ће се одржати у петак, сазнаје ”Политика”. Овај састанак један је од најдуже ишчекиваних наставака преговора репрезентативних синдиката у образовању и државног врха, како је за ”Политику” појаснила Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије.

Из кабинета премијерке Ане Брнабић потврђено је јуче да је њен сусрет са представницима просветних синдиката заказан ”поводом решавања проблема насиља у школама, али да ће се дотаћи и других најважнијих тема у образовању”.

Више од две године нисмо се састали са председницом владе, а то је неопходно јер министар просвете чак и да је сагласан са свим нашим захтевима, једноставно не одлучује о свему. Платни разреди били су тема наших преговора са премијерком започетих у августу 2017. године – појашњава Јанковићева.

За просветне раднике, како разјашњавају синдикалци, најважније је да сазнају како ће се кретати људи кроз платне групе и разреде, ко ће процењивати квалитет, оцењивати успехе и резултате запослених у образовању. Такође ће тема разговора бити и укидање забране запошљавања у просвети.

Политика

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/razgovor-celnika-sindikata-prosvete-i-vlade-republike-srbije/