РЕФЕРЕНДУМ ЗА САМОДОПРИНОС У ЛОЗОВИКУ

Скупштина општине Велика Плана је на претходној седници донела одлуку о расписивању референдума и образовању Kомисије за спровођење референдума ради изјашњавања грађана Месне заједнице Лозовик о увођењу самодоприноса.

Према тој одлуци, мештани Лозовика изјашњаваће се на референдуму 18, 19. и 20. августа о увођењу самодоприноса од 01.09.2017. године до 31.08.2027. године.

Уколико гласају за увођење самодоприноса, грађани ће у наредних 10 година издвајати 2% на зараде и сва друга лична примања која имају карактер зараде, 5% на приходе од самосталних делатности, као и одређен проценат прихода од пољопривреде. На тај начин би се, према програмима месних заједница, у тих десет година прикупило око 60 милиона динара наменског новца за конкретне пројекте комуналних и других потреба.

Одлука о увођењу самодоприноса биће ваљана ако се за њу изјасни већина од укупног броја грађана који имају изборно право и пребивалиште на подручју месне заједнице.

Обрачун и наплату самодоприноса од зарада вршиће исплатилац зарада, а од самосталне делатности и пољопривреде и шумарства порески орган, у складу са одредбама закона којим се уређује порески поступак и пореска администрација.

Председник Месне заједнице Бојан Савић позива све бираче да изађу на референдум и гласају за самодопринос, јер је и то један начин да се у ограниченим финансијским могућностима побољшају животни услови и подигне стандард грађана.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/referendum-za-samodoprinos-u-lozoviku/