РЕКОРДАН ОДЗИВ ГРАЂАНА НА ПРЕВЕНТИВНИМ ПРЕГЛЕДИМА

У оквиру акције бесплатних превентивних прегледа Министарства здравља јуче је остварен рекордан одзив – више од 25.570 грађана посетило неку од 216 здравствених установа широм Србије.

Наиме, грађани су, 15. пут откако је акција почела да се спроводи, од 8 до 16 часова били у прилици да без здравствене картице и без заказивања, обаве ултразвучни преглед стомака, ОРЛ и кардиолошки преглед и изврше контролу шећера у крви и тумор маркера.

У саопштењу Министарства здравља наводи се да је велико интересовање грађана за ову акцију, у оквиру које је до сада прегледано више од 325.000 хиљада грађана, најбоља је потврда унапређења јавне свести о значају превенције као основе очувања здравља.

Министарство здравља је захвалило свим здравственим радницима здравствених установа широм земље на уложеном труду и посвећености, а грађанима на подршци и стрпљењу.

Акција је јуче настављена и у ОБ „Стефан Високи“ а директор болнице др Никола Ристић је у разговору за Паланка данас указало да су превентивни прегледи веома значајни, јер омогућавају да се правовремено открију фактори ризика за нека обољења, а са друге стране и нека обољења.

Др. Ристић је још једном напоменуо да нема потребе да грађани долазе по сат-два раније пре почетка прегледа и да на тај начин праве непотребну гужву, јер до 16 часова, до колико трају прегледи, сви пацијенти могу доћи на ред.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/rekordan-odziv-gradjana-na-preventivnim-pregledima/