РХМЗ: ОД 1. ДО 3. ФЕБРУАРА НАГЛО ТОПЉЕЊЕ СНЕГА И КОШАВА

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење да ће од 1. до 3. фебруара на подручју Србије доћи до интензивног отопљавања снежног покривача уз јак и олујни јужни и југоисточни ветар.

Од петка до недеље услед знацајног пораста температуре и јаког, а за викенд на југу Баната и на планинама и олујног јужног и југоисточног ветра, доћи ће до наглог топљења снега у пределима до 1.500 метара, саопштио је РХМЗ.

У Србији ће данас ујутру и пре подне местимично бити магла.

Током дана облачно, понегде са слабим мешовитим падавинама – кишом, суснежицом и снегом. На северу Војводине углавном суво. Ветар слаб до умерен, јужни и југоисточни. Јутарња температура биће од -3 до један, највиша дневна од 2 до 7 степени.

Током ноћи делимично се очекује разведравање.

Према излгедима времена за наредних седам дана, до 7. фебруара, биће умерено и потпуно облачно и осетно топлије.

До недеље ветровито и углавном суво са умереним и јаким, у кошавском подручју и на планинама и олујним јужним и југоисточним ветром уз нагло топљење снега и у планинским пределима.

У недељу после подне на северу, западу и југозападу, а од понедељка и у осталим крајевима местимично с кишом, на вишим планинама са снегом уз мањи постепени пад температуре.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/rhmz-od-1-do-3-februara-naglo-topljenje-snega-i-kosava/