РХМЗ: ПРЕД НАМА БЛАГА ЗИМА СА ПРОСЕЧНИМ ТЕМПЕРАТУРАМА

Јануар ће бити блажи и просечно влажан, а умерени мразеви очекују се крајем друге и током треће декаде тог месеца, наведено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

У Србији ће, по дугорочној прогнози времена, јануар, фебруар и март бити блажи, а април и мај мало топлији у односу на вишегодишњи просек.

Јануар ће бити блажи и просечно влажан, а умерени мразеви очекују се крајем друге и током треће декаде тог месеца, наведено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ).

Средња минимална температура ваздуха у јануару биће изнад вишегодишњег просека, а месечна количина падавина током јануара у просеку биће већа за око четири милиметара у односу на вишегодишњи просек.

Србију очекује блажи и мало сувљи фебруар, с количином падавина у границама вишегодишњег просека.

Март ће бити мало блажи него обично и просечно влажан. Средња максимална температура ваздуха у марту биће мало изнад вишегодишњег просека.

Средња минимална температура ваздуха у априлу биће изнад вишегодишњег просека, а месечна количина падавина у границама вишегодишњег просека, или за око три милиметара испод просека.

Мај ће бити мало топлији и мало сувљи, наводи РХМЗ, додајући да ће ипак средње мајске дневне температуре и количине падавина бити у границама вишегодишњег просека.

Јун ће бити просечно топао и просечно влажан. Средња минимална температура ваздуха у јуну биће у границама вишегодишњег просека. Падавине ће током јуна такође бити у границама вишегодишњег просека или за око четири милиметара ниже у односу на просечне.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/rhmz-pred-nama-blaga-zima-sa-prosecnim-temperaturama/