РХМЗ УПОЗОРАВА НА НЕПОГОДЕ И ВИСОКЕ ВРЕДНОСТИ УВ ЗРАЧЕЊА

Републички хидрометеоролошки завод упозорава да су временске непогоде могуће у ноћи између петка и суботе, и у суботу. На територији целе земље прогнозиране су веома високе вредноси УВ индекса.

Данас касније после подне и увече у северозападним, западним и југозпадним крајевима, а током ноћи и у суботу и у осталим деловима земље очекује се појава обилних пљускова са грмљавином, који ће понегде бити праћени градом и олујним ветром, упозорава РХМЗ.На подручју Бачке, Срема, Западне и Југозападне Србије важи наранџасти метеоаларм, што значи да ће време бити веома опасно.

Kада је реч о прогнозама вредности УВ индекса, на територији целе Србије биће врло високе. Највећа вредност 10 биће у Сјеници.

У Банатском Kарловцу, Смедеревској Паланци, на Црном Врху и Златибору, Kрушевцу, Ћуприји, Нишу, Лесковцу, Врању, Димитровграду, Пећи, Призрену и Приштини прогнозирана вредност је 9.

Данас ће бити сунчано и топло са температурама до 34 степена. Најављена киша донеће освежене, па ће у суботу температура мало опасти.

Од понедељка нас поново очекују високе температуре.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/rhmz-upozorava-na-nepogode-i-visoke-vrednosti-uv-zracenja/