РХМЗ УПОЗОРАВА НА ВРЕЛИ ТАЛАС ДО 14. АВГУСТА, ТЕМПЕРАТУРА ДО 38 СТЕПЕНИ

РХМЗ је издао упозорење на високе температуре у периоду до 14. августа. Kако се наводи у саопштењу, данас и наредних дана биће врло топло, са највишом дневном температуром од 34 степена до 38 степени, само ће у четвртак и петак на северу и западу земље уз више облачности бити мало пријатније.

Ветар слаб до умерен јужни и југозападни. Сутра ће јутарња температура у Србији бити од 13 степени до 22 степена, док ће највиша дневна бити од 33 степена до 36 степени.За среду и четвртак је на територији целе Србије на снази наранџасти метео-аларм који означава опасне временске прилике. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова и пратити савете које дају надлежне државне службе, наводи се на сајту РХМЗ.

Kраткотрајни пљускови са грмљавином очекују се у четвртак крајем дана, током ноћи и у петак ујутру понегде на северу и западу Србије, а у петак после подне могући су само у брдско-планинским пределима.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/rhmz-upozorava-na-vreli-talas-do-14-avgusta-temperatura-do-38-stepeni/