РХМЗ УПОЗОРАВА: ПРВО НЕПОГОДЕ, А ОНДА И ДО 40 СТЕПЕНИ

Хидрометеоролошки завод је упозорио да ће до краја јуна бити веома топло са максималном температуром од 33 до 37 степени, а у четвртак 29. јуна и петак 30. јуна, понегде и до 40 степени.

Само ће у понедељак (26. јуна) температура бити у мањем паду, од 28 степени на северу, до 34 степена на истоку Србије. 

Према прогнози за сутра, биће претежно сунчано и веома топло. Пре подне на северу Војводине, после подне у западним, а до краја дана и у осталим крајевима очекује се наоблачење местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. 

Краткотрајне временске непогоде са јаким пљуском, градом и јаким ветром очекују се после подне и увече понегде у доњем Подрињу и Војводини. 

Ветар ће бити слаб променљив, после подне у скретању на слаб и умерен северозападни. Јутарња температура од 14 до 23 степена, највиша дневна од 34 до 37 степени.

У Београду ће сутра бити претежно сунчано и веома топло, касно после подне и увече очекује се наоблачење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар ће бити слаб променљив, после подне у скретању на слаб и умерен северозападни. Јутарња температура ће бити око 23 степена, а највиша дневна око 37 степени.

Према изгледима времена до 2. јула, у понедељак ће бити променљиво облачно, местимично са кишом и краткотрајним пљусковима са грмљавином. 

Температура ће бити у мањем паду и кретаће се од 28 степени на северу до 34 степена на истоку Србије. 

Од уторка до петка очекује се сунчано и веома топло време, само у планинским пределима очекује се ретка појава поподневних локалних пљускова са грмљавином. Максимална температура кретаће се од 33 до 37 степени.

У четвртак и петак ће понегде бити и до 40 степени.

За викенд се најављује нестабилно време, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, а дневна температура биће у паду.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/rhmz-upozorava-prvo-nepogode-a-onda-i-do-40-stepeni/