РХМЗ: УПОЗОРЕЊЕ НА ОБИЛНЕ СНЕЖНЕ ПАДАВИНЕ И ОЛУЈНУ КОШАВУ НА ИСТОКУ

У источним крајевима Србије током ноћи између понедељка и уторка, као и у уторак и среду, очекује се формирање снежног покривача, упозорио је Републички хидрометеоролоши завод. Како се наводи у саопштењу, снег ће бити висине од 10 до 20цм, локално и више, а у планинским пределима ће се уз јак ветар стварати снежних наноса.

У Србији ће данас бити претежно облачно и мало хладније, местимично са суснежицом и снегом.

Више падавина очекује се на истоку и у планинским пределима, где ће доћи до формирања, односно повећања висине снежног покривача, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Ветар слаб и умерен северни и североисточни, током дана у скретању на источни и југоисточни, уз појачање нарочито у Подунављу и јужном Банату.

Јутарња температура биће од минус 2 до 2 Ц, највиша дневна од 1 до 4 степена.

У Паланци ће бити претежно облачно и мало хладније, повремено са суснежицом и снегом. Ветар ће слаб и умерен, северни и североисточни, током дана у појачању и скретању на источни и југоисточни. Јутарња температура око 0 Ц, највиша дневна око 2 степена.

Према прогнози за наредних седам дана, током читавог периода биће облачно и ветровито, до краја недеље местимично са кишом, суснежицом и снегом, као и са и температуром око просечних вредности.

Више падавина очекује се у планинским пределима и на истоку где ће доћи до формирања, односно повећања висине снежног покривача. Ветар ће бити умерен и јак источни и југоисточни, у Поморављу и јужном Банату са ударима олујне јачине. Почетком наредне седмице биће осетно хладније са јаким северним ветром и снегом местимично.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/rhmz-upozorenje-na-obilne-snezne-padavine-i-olujnu-kosavu-na-istoku/