САОПШТЕЊЕ НАЧЕЛНИКА ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА ПОВОДОМ ПОЈАВЕ ВИРУСА COVID -19

„Поштовани грађани Подунавског округа, апелујем на Вас и подсећам на значај личне одговорности у ситуацији која је пред нама. Изузетно је важно да поштујемо препоруке и упозорења струке, водимо рачуна о свом здрављу и здрављу других људи. Нема места паници, надлежне институције контролишу све токове кретања људи и потребних параметара, а задатак свих нас је да са највишим степеном одговорности пратимо предложене кораке поступања.

Министарство здравља обавештава јавност да су доступни бројеви телефона, према месту пребивалишта од 08 до 22 часа, за све оне који имају одређене симптоме респираторних инфекција, а који су у претходном периоду боравили у подручју захваћеним COVID – 19, на којима могу добити све неопходне информације, као и препоруке о даљем поступању, од дежурног епидемиолога.

Напомињемо да у таквим случајевима није потребно ићи у Дом здравља или болницу, нити шетњом и другим активностима излагати друге грађане потенцијалним ризицима, већ се одмах треба обратити дежурном епидемиологу на неки од достављених телефона.

За ближе информације можете контактирати 064 8945 235 (БРОЈ КОЈИ ЈЕ ОТВОРИЛО МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА), затим ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ СРБИЈЕ “ДР МИЛАН ЈОВАНОВИЋ–БАТУТ” (УЛ.ДР СУБОТИЋА БР.5, 11000 БЕОГРАД; ТЕЛ: 011 2684 566) или ИНСТИТУТЕ/ЗАВОДЕ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ НА ТЕРИТОРИЈИ НА КОЈОЈ БОРАВИТЕ.

„ДЕЛУЈМО ПРЕВЕНТИВНО И БУДИМО ОДГОВОРНИ ПРЕМА СЕБИ И ДРУГИМА„

Небојша Павловић, начелник Подунавског округа

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/saopstenje-nacelnika-podunavskog-okruga-povodom-pojave-virusa-covid-19/