САОПШТЕЊЕ НИКОЛЕ ВУЧЕНА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ СМЕД ПАЛАНКА ПОВОДОМ 5. СЕДНИЦЕ СО ПАЛАНКА

Поводом предстојеће седнице Скупштине општине Смедеревска Паланка, огласио се и Никола Вучен председник општине Смедеревске Паланка саопштењем на свом ФБ профилиу:

Поштовани суграђани,

Сходно одлукама Општинског већа од 5.октобра текуће године и предлозима који су усвојени на истој седници, председник Скупштине је заказао седницу за понедељак 15.октобар, на којој ће се поред осталог наћи и тачке дневног реда везане за гашење две локалне установе и једног јавног предузећа.
Предлози поменутих одлука су неминовни, уколико желимо да наша општина изађе из вишегодишње кризе и крене путем напретка и развоја.

Очекујем конструктивну расправу, али и подршку одборника, како би коначно ушли у период решавања вишегодишњих горућих проблема који се тичу будуће ликвидности и финансијске ефикасности наше локалне самоуправе.
Уз сво разумевање социјалног аспекта, оваквих тешких одлука, желим да истакнем да број установа и предузећа, као и број запослених, које смо наследили од претходника, због несавесног и неодговорног руковођења Општином у периоду од 2008. до 2016. године када је општином руководила Демократска странка, изискује трошкове на месечном нивоу које убудуће, нити можемо, нити желимо да сервисирамо, јер сем што би угрозили све оно што смо до сада постигли на финансијском плану потпуно би онемогућили даље инфраструктурно уређење наше општине, што је неопдодан предуслов за довођење инвеститора и отварање нових радних места, заснованих на здравим темељима.
У протеклом периоду смо, уз помоћ владе Републике Србије, успели, да после пуних седам година непрестане блокаде рачуна буџета општине, изађемо из исте, такође од 2016. све обавезе сервисирају се на време и на начин предвиђен буџетом, што у претходном периоду није била пракса. Kао пример за недомаћинско понашање и опхођење према новцу свих грађана Смедеревске Паланке, укључујући и запослене у јавним предузећима и установама, можемо узети и чињеницу да се у појединим установама дуговало и више од 20 бруто месечних зарада, што сада није случај већ се зараде исплаћују у континуитету сваког месеца. То је још један јасан показатељ одговорности коју имамо према свим грађанима Смедеревске Паланке.

Оно што бих такође истакао је и то, да сем наведеног, обим досадашњих, па и будућих инфраструктруних радова на локалу, који су подређени и привлачењу озбиљних инвеститора, у најскоријем временском року могу компензовати свако изгубљено радно место гашењем поменутих установа и јавног предузећа.

Захваљујем се на разумевању и подршци.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/saopstenje-nikole-vucena-predsednika-opstine-smed-palanka-pred-5-sednicu-so-palanka/

1 comment

• Radmila on 14/10/2018 at 19:53

Dok se Palanka ne poveže sa auto putem,načekaćemo se mi investitora.