САОПШТЕЊЕ НОВИНАРА ПАЛАНАЧКИХ РЕДАКЦИЈА

На састанку новинара паланачких редакција, одржаном у уторак 17. јануара 2017. године, одлучено је да се због катастрофалног односа према локалним медијима од стране бившег руководства Општине Смедеревска Паланка и њихових најближих сарадника, који су смењени на седници Скупштине општине 16. децембра 2016. године, бојкотују сви њихови јавни наступи у наредном периоду.

Новинари паланачких редакција сагласни су да неће извештавати ни са једног јавног догађаја у организацији ове политичке групације.

Поменута политичка групација, у периоду док је вршила власт у Општини Смедеревска Паланка, није остварила никакву сарадњу са локалним медијима, одржавала је затворене седнице и супротно Закону о јавном информисању прекинула суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса у области јавног информисања и тиме отежала или потпуно онемогућила информисања грађана.

Новинари паланачких редакција исказали су колегијалну солидарност према колегама које су биле изложене вербалним нападима и притисцима, а такође и изразили протест због повремених вербалних напада на новинаре од стране појединаца, учесника у политичком животу, и позивају надлежне органе да у таквим и сличним ситуацијама, адекватно реагују, сагласно Закону и недавном договору који су постигли медијска удружења, надлежна министарства, полиција и тужилаштво.

Недељник, Нова Јасеница, Шумадијске вести, Паланка данас, Паланачке новине

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/saopstenje-novinara-palanackih-redakcija/

6 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • cirkus on 19/01/2017 at 16:06

  Prodali ste veru za večeru !

  • cinik on 18/01/2017 at 21:28

  Ma naucite te koje misle da sa medijima mogu kao onaj sa ustima po Srbiji. Dosta je filovanih informacija i blokade medija od vlastodryaca.

  • Дон Кихот од Паланке on 18/01/2017 at 20:54

  Ало.
  Па осим Паланке данас зар постоји још неки медиј у Паланци?
  Требате да будете кивни на ЕУ и партнере који су омогућили доношење скупа медијских закона који су вас у суштини оставили без посла.
  Каква општинска власт? Какви бакрачи?
  Ћутите и трпите јер сте и ви својим радом омогућили да се нађете у овом сосу.
  После медијских закона нема кајања. ( :))) )
  Тражили сте и добили по медијској гузи.

  • politikant on 18/01/2017 at 19:42

  Bre Crnomarkovicu bre!

  • Lale on 18/01/2017 at 18:18

  Ko su vlasnici gore navedenih medija i koliko para uzimaju iz opstinske kase?

  • Sss on 18/01/2017 at 09:29

  Znači,potpuni povratak u 90-te! Totalna cenzura, po naredjenju! Prvo je počela cenzura ovde, kada je počelo sa neobjavljivanjem komentara protiv pojedinaca! Urednici, sramite se!!!! Imate obraz kao djon!

Komentari su onemogućeni.