САОПШТЕЊЕ ОО СНС ПАЛАНКА ПОВОДОМ ОПТУЖБИ НА РАЧУН БИВШЕГ РУКОВОДСТВА

У вези са текстом под називом „Како је недавно смењена власт у Смедеревској Паланци поткупљивала одборнике: НОВЧАНИК ПУН ПОДРШКЕ”, објављеном током преподневних сати у понедељак, 16. јануара 2017. године на интернет порталу „Паланачких новина“, као и у вези са ванредном конференцијом за новинаре, на којој је, пред представницима средстава јавног информисања за територију општине Смедеревска Паланка, говорило лице задужено за односе са јавношћу, Информативна служба ОО СНС Смедервска Паланка издаје следеће:

САОПШТЕЊЕ

у сврху демантовања навода из оба случаја, и са жељом да јавности скрене пажњу на злоупотребу медијског простора од стране појединаца. Ако се занемаре груба кршења одредаба Закона о заштити података о личности („Службени гласник”, бр. 97/08 од 27.10.2008. године, 104/09 – др. Закон 68/2012- одлука УС и 107/2012), сигурно је да је немогуће занемарити безобразлук и дрскост појединаца, који злоупотребљавају медијски простор, функцију и дужност,очигледном намером да неистинама омаловаже политичке неистомишљенике идоведу јавност у заблуду.

У средишту приче, недвосмислено, налазе се непромишљени утицаји одбеглиходборника Српске напредне странке, који су тренутно на функцијама у локалнојсамоуправи, али и тежње некадашњих општинских функционера из редова ДС-а иСПС-а. На све то, треба додати псеудо-новинарско уобличавање необразованихпојединаца, који су своје способности и знања доказали у протеклом периоду.

Помињање првог поштеног председника општине, којег је Паланка имала после дугог низа година, господина Петра Милића, у контексту лица које је„поткупљивало“ одборнике са исте листе, са које је и изабран на место председника општине, као и помињање одборника у контексту прималаца мита – више је од тзв. спиновања. Спиновање, у дословном смислу, значи „завртети” причу или информацију која ће јавност окренути на ону страну, која одговара интересима друге стране. У области односа са јавношћу, спиновање је облик пропаганде, која се постиже кроз интерпретацију догађаја са циљем да убеди јавно мњење у корист или против одређене организације или личности. Док се традиционални односи са јавношћу ослоњају на креативну презентацију чињеница, спиновање често представља неискрену, обмањујућу и манипулишућу тактику.

Тако је и у овом случају, с том разликом што се манипулативним деловањем баве управо они, неостварени појединци, жељни умањивања очигледних вредности.

Након овог Саопштења, Информативна служба ОО СНС Смедерсвка Паланка,организоваће конференцију за медије, на којој ће се јавности обратити сви поменути одборници, како би била постављена јасна линија, преко које се не сме прелазити, чак ни када су у питању политичка размимоилажења. На њој ће бити речи о свему наведеном у тексту под називом „Како је недавно смењена власт у Смедеревској Паланци поткупљивала одборнике: НОВЧАНИК ПУН ПОДРШКЕ”, али и о ванредној конференцији за новинаре у просторијама Општине, на којој је поменут случај летње баште биоскопа, те ненаменског располагања новцем грађана Смедеревске Паланке.

Свако од појединаца који су у кратком претходном периоду, неповољном за праве резултате вршили власт, су потпуно остварени људи без комплекса. Лечење анимозитета и комплекса само показује колико појединци који сада врше власт, мада пре би рекли вежбају власт, нису изграђени као личности и као такви нису ни остварени. Као још увек страначке колеге, сматрамо да њихово понашање вређа интелигенцију грађана који су глас дали коалицији, али не овој која сада врши власт. Пошто су себи дали за право да прозивају у вези запошљавања, најбоље би било да прво преброје кабинет председника општине.

Младост не оправдава бахатост и неваспитање. Функције које су преузели требале би да се огледају у њиховој способности и одговорности. Промена гарнитуре која је вршила власт не значи аутоматски и успех. Поштовање и власт заслужили су неки други људи, који су били првоборци промена и неће тако лако одустати од започетих промена.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ОО СНС СМЕД. ПАЛАНКА

У ПОВЕРЕНИШТВУ

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/saopstenje-oo-sns-palanka-povodom-optuzbi-na-racun-bivseg-rukovodstva/

10 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • gradjanin on 18/01/2017 at 21:41

  Dosta bre bajki o tom Peri Milicu. Covek je potpuno nesposoban. Osim sto je kukao na prethodnu vlast nije nista znao da uradi sa tom jadnom ekipom oko sebe…Sima siptar, mali Cura, Backo crnogorac….kum Vukovic…gomila likova koja nikada nista konkretno i korisno nije uradila za drzavu i narod vec samo za svoje straznjice. Pa taj Pera je preko veze dosao iz Gose , gde je bio beznacajan lik, presao u Elektromoravu a onda preko partije dobio mesto direktora.
  Taj covek je iz SPSa presao u SNS, Mnogi to ne znaju.
  Sram ga bilo.
  A pitajte ga i koliko puta se zenio. U tome je jedino uspesan.

  • Марко Марковић on 17/01/2017 at 17:50

  Вучићем ћу те, Вучићем ћеш ме!!!

  • Павле Јозић on 17/01/2017 at 01:05

  Па ја тек сад видим ове ваше дивне, смеле коментаре после свих ових истинитих текстова у новинама и појављивања у медијима. Хвала, господо, на свему изреченом! Изузетно сам поласкан и рад да ми све што мислите, кажете и у лице. Пред институцијама, наравно. Срдачан поздрав и свако добро желим 🙂

  • istinu dajte on 16/01/2017 at 23:44

  sad se pljujete a do juce ste nam jedni druge hvalili kao najbolje sto SP ima. umesto pisanija neka pomenuti kazu da navodi nisu tacni. ako su tacni, zar smo na predstavu nekog pavla jozica spiskali toliko a krsimo se po razrovanim trotoarima!?

  • Pavle Jozic on 16/01/2017 at 23:09

  A Pavle Jozic koji sastavlja sns-u ove tekstove nema potrebe pise govorm mrznje i besa. Mora se suociti sa istinom i cinjenicama! I treba momku reci da vise ne goristi smesne cigarete…

   • Svi me znaju on 16/01/2017 at 23:20

   Decko ima inspiraciju samo kada zarola. Ali umesto da se tada opusti njemu emocije idu u kontra smeru, takvi likovi su jako kriticni i postaju psihopate. I mene bi bilo sramota da izgubim obraz na takav nacin ali sigurno ne bih bisao govorom mrznje, vec bih otisao u svoje selo (Golobk) i negovao svoje biljke.

  • Bogdan on 16/01/2017 at 23:07

  Biće zanimljivo videti i čuti kako nameravate da se „operete“ od javnosti iznešenih činjenica! Ne poričite da su ti mladi ljudi, zapravo, oni koji su izneli kampanju i izbornu pobedu u ime SNS S.Palanka, a vi izneverili ono za šta ste bili postavljeni.

   • Svi me znaju on 16/01/2017 at 23:27

   Treba dati ovoj deci sansu. Tek su tu i nesto se desava, koliko mogu da vidim oni rade ne rakijuju kao njihovi stranacki predhodnici.

  • sns bo2 on 16/01/2017 at 23:02

  Mene je sramota sto sam u STRANCI KOJU PREDVODI GAJIC SIMIC I MILIC. Jako sam procenio te ljude i jako se kajem sto sam radio kampanju za njih.

   • Svi me znaju on 16/01/2017 at 23:17

   Bas tako. Ali maske uvek padnu. Steta sto je covek u tim godinama ukaljao cast. Siguran sam da je pao pod uticajan onog trolicnog malog Gajica!!!

Komentari su onemogućeni.