САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ НАЈНОВИЈЕГ ИЗВЕШТАЈА ДРЖАВНЕ РЕВИЗОРСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ

На основу Извештаја Државне ревизорске институције, Општина Смедеревска Паланка испунила је све захтеве постављене у одзивном извештају, тако да је по први пут од како је уведена институција екстерне ревизије, извештај о нашој општини – ПОЗИТИВАН.

Свима нама остаје у сећању извештај Државне ревизорске институције, у време када је овом општином управљала Демократска странка. Извештај у коме је препоручено да тадашњи председник општине буде смењен, због многобројних огрешења о слово закона и пропусте у раду.

Да је пракса неодговорног рада, а пре свега неодговорног располагања новцем пореских обвезника у нашој општини ствар прошлости – најбоље показује најновији извештај државних ревизора, у коме стоји да је Општина Смедеревска Палнака испунила све захтеве у одзивном извештају, односно да су мере кoje  смо предузели задовољавајуће.

Најновији, такозвани Послеревизорски извештај констајује, да Општина Смедеревска Паланка,  цитирамо: „текуће обавезе измирује редовно, да се прeкорачења преузетих обавеза из ранијег периода смањују, нарочито Општинске управе где је смањено прекорачење одобрених апропријација са 996,48 милиона динара, на дан 31. 12. 2017. године на 638,26 милиона динара, да се јавне набавке спроводе у складу са Законом о јавним набавкама, а расходи за запослене обрачунавају и извршавају у складу са прописима, те је добијени извештај о пословању општине Смедеревска Паланка „позитиван“ – завршен цитат.

Законито пословање, измиривање заосталих обавеза, плаћање енормионих дугова које је оставила претходна општинска власт,  говоре да је Српска напредна странка, дословно препородила општину Смедеревска Паланака, која је била на путу сигурне пропасти.

Томе свакако треба додати и велике инфраструктурне радове, нормализацију водоснабдевања, изградњу и реконструкцију путева – што све треба да доведе до крајњег циља, привлачења инвеститора, отварања нових радних места и повећања стандарда становника наше општине. Све то, свакако, не би било учињено без подршке и разумевања државних органа, а пре свега Александра Вучића, који доследно испуњава сва обећања дата током своје посете нашој општини.

Извештај Државне ревузорске институције  сведочи да је време лоповлука, експлоатације запослених у општинској упорави, јавним предузећима и установама, неисплаћивање плата, неуплаћивање доприноса за здравствено согурање, остало у неславној прошлости. Знају то и представници некадашње власти, и зато их вероватно и нема на седницама Скупштине општине. Остаје само нејасно да ли се стиде свих страшних ствари које су учинили током своје власти, или се плаше. У сваком случају, суочавање са својим суграђанима, које су дословно завили у црно за време док су били васт, неће моћи да избегну.

Извештај Државне ревизорске инситутуције за нас представља охрабрење, али он истовремено показује да се поштеним радом може много постићи, онда када је на првом месту интерес целокупне заједнице, а не неколицине људи на власти.

Зато обећавамо да ћемо поштено и савесно наставити да радимо у интересу свих нас, житеља наше општине.

Председник општине

Смедеревска Паланка

Никола Вучен

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/saopstenje-za-javnost-povodom-najnovijeg-izvestaja-drzavne-revizorske-institucije/

• Palancani on 25/11/2019 at 15:11

Molimo upućene u problematiku da nam objasne koliko se bodova dobija na bot listi kada se sipaju hvalospevi na račun lažnih vođa, bilo koje boje da su i iz koje god kriminalne organizacije, tj. stranke?!?!

• Андрић Ненад on 25/11/2019 at 14:59

Господин Вучен и локални медији могу објавити и везу(линк)где грађани могу јасно прочитати ИЗВЕШТАЈ О РЕВИЗИЈИ ОДАЗИВНОГ ИЗВЕШТАЈА
    ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА и проверити истинитост ове вести без ичијег тумачења.Извештај можете погледати на