СЕРВИС ЗА ОБАВЕШТАВАЊЕ ДА ЛИ ЈЕ ГОТОВ РЕЗУЛТАТ ПЦР ТЕСТА

Канцеларија за ИТ и еУправу у сарадњи са Републичким фондом за здравствено осигурање развила је услугу на Порталу еУправа која грађанима омогућава да примају имејл и СМС обавештења да ли је њихов резултат PCR теста на COVID-19 готов. Аутоматски сервис обавештава искључиво о томе да је резултат готов, а резултате теста грађани могу да добију на Порталу еЗдравља e-zdravlje.gov.rs.

Како да се пријавите на сервис?

– На Порталу еУправа покрените услугу Обавести ме о резултату PCR теста на COVID-19

– Унесите свој ЈМБГ, контакт имејл адресу и телефон како бисте примали обавештења и кликните на тастер Пријава

– Уколико желите да примите обавештење и за чланове своје породице, потребно је да поновите поступак и попуните поново пријаву

– Оног тренутка када резултат буде готов добићете имејл и СМС поруку

– Резултат се може преузети електронски на Порталу www.e-zdravlje.gov.rs коришћењем налога на Порталу еУправа или уношењем серијског броја картице здравственог осигурања и ЛБО броја. Такође, резултат се може преузети и у амбуланти где је узет узорак затест.

– Да бисте користили ову услугу не морате бити регистровани корисник Портала еУправа

Важне напомене

Путем овог сервиса не шаљу се информације о серолошким тестовима на COVID-19 (брзи тестови), већ искључиво о PCR тестовима.

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу нема приступ резултатима PCR теста на вирус COVID-19 (да ли је резултат позитиван или негативан), већ добија само информацију да је резултат теста готов. Такође, Канцеларија нема приступ ни информационом систему у коме се бележе резултати тестирања, а информација да је резултат теста готов генерише се на основу податка о датуму издавања резултата који уносе лабораторије.

За све нејасноће, као и питања у вези са резултатима тестова потребно је да грађани непосредно контактирају амбуланту где су се тестирали и у разговору са медицинским радницима добију одговоре на сва питања.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/servis-za-obavestavanje-da-li-je-gotov-rezultat-pcr-testa/