Six Pack slavi 20 godina postojanja u Božidarcu

 SPEKPunkrock bend Six Pack (pakovanje od 6 piva) 3. aprila u Centru za kulturu „Božidarac“ obeležiće dvadesetogodišnji jubilej.

Od članova bendova s različitim muzičkim usmerenjima koji su tada činili bazu rock scene Smederevske Palanke, u oktobru 1994. okupljen je sastav koji će nekoliko godina kasnije postati, po mišljenju mnogih muzičkih kritičara i publike, jedan od najuticajnijih i zasigurno jedan od najboljih punk rock sastava na Balkanu.

Prepoznatljiv po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savršenoj atmosferi na svojim živim nastupima, Six Pack je jedan od prvih underground bendova s ovih prostora koji je probio granice Srbije i svirao gotovo po celoj regiji, pa i šire (Grčka, Holandija).

Ne odričući se svojih punkrock stavova, Six Pack je uspeo da napiše neke od najlepših ljubavnih tekstova u srpskoj rock istoriji, a isto tako i iskritikuje sve rupe i nedostatke društva i državnog sistema.

sikss

Diskografija benda počinje albumom “Pretnja ili molitva?”, nastavlja se kultnim izdanjem “Fabrička greška”, totalno sirovim i beskompromisnim “Minut ćutanja” i veličanstvenim “Musique”, koji je jedan od naprodavanijih rock albuma u Srbiji proteklih desetak godina. Poslednji i aktuelni album “Epicentar” sa sajta benda do sada je skinulo oko 50.000 fanova, a povodom dvadesetogodišnjice postojanja u planu je “Best Of” album sa rimejkovanim pesama koje su bend učinile poznatim široj javnosti.

IZVOR B92

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/six-pack-slavi-20-godina-postojanja-u-bozidarcu/