ШКОЛА „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ УВОЂЕЊА ЕС-ДНЕВНИКА

Пројекат електронског дневника у овом тренутку у потпуности се спроводи у 60 основних и средњих школа у Србији, док се у 30 образовних установа завршавају обуке наставника за коришћење ес-дневника.

У наредном периоду сукцесивно ће се укључивати по 30 школа, а план Министарства просвете је да до краја првог полугодишта свих 200 школа које су део пилот пројекта почну са вођењем електронске евиденције података, каже за Данас Бојан Радић, руководилац пројекта „еПросвета“.Он подсећа да ће школе на крају школске године морати да имају само један дневник – или ће комплетна документација бити одштампана из електронског или ће бити у „обичном“ дневнику, те да није дозвољено да се део података чува на једном, а део на другом месту.

– У образовању постоји много проблема и најлакше је рећи да нисмо спремни, али верујем да ћемо успети да превладамо почетне проблеме. Ми нисмо ушли у пројекат од 1. септембра. У нашој школи обуке наставника су завршене тек пре петнаестак дана и тек се уходавамо. Нисмо добили рачунаре од Министарства, али смо успели да набавимо неколико из сопствених прихода. Позивам друштвено одговорне компаније да помогну школама, јер је електронски дневник добра ствар – каже за Данас Синиша Kојић, директор Политехничке школе.

И Прва крагујевачка гимназија, која је од недавно у пилот пројекту, још увек нема рачунаре у свакој учионици, али директорка те образовне установе Славица Марковић верује да ће се, након што се уходају, запослени врло брзо уверити у предности електронског дневника.

С друге стране, у ОШ „Олга Милошевић“ у Смедеревској Паланци у свим учионицама обезбеђена је рачунарска опрема и приступ интернету и пре него што су ушли у пројекат, а директор Дарко Димитријевић каже да све функционише без проблема. У овој школи воде евиденцију само у електронском облику, а уместо некадашњих 30 плавих дневника, сада их је само шест и то за први разред (због описног оцењивања) и комбинована одељења, јер у ес-дневнику не постоји опција за унос оваквих података.

Извор Данас

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/skola-olga-milosevic-primer-dobre-prakse-uvodjenja-es-dnevnika/

1 comment

    • Jovan on 30/10/2017 at 15:40

    Olga Milošević je škola u kojoj ce ubrzo biti problem upisati dete jer neće biti slobodnih mesta. Domaćin Darko uvodi školu u projekte koji su retkost i u mnogim razvijenim sredinama. Trebaju nam ovakvi menadžeri u obrazovanju, puni znanja, veština i ljubavi prema deci. U ovoj školi se samo otvaraju nova radna mesta, nova odelenja i novi časovi. Pozdrav za sve u ovoj školi!

Komentari su onemogućeni.