(ВИДЕО) ПРОЈЕКАТ „ШКОЛЕ БЕЗ ДРОГЕ-СИГУРНО МЕСТО ЗА ЂАКЕ“ ПРЕДСТАВЉЕН У ПАЛАНЦИ

Пројекат смањења потражње наркотика међу ученицима основних и средњих школа, као део програма „Школа без дроге-сигурно место за ђаке“ има за циљ да смањи број корисника психоактивних супстанци и превентивно утиче на ученике који још нису били изложени злоупотреби опојних дрога.

 Тим поводом одржан је састанак коме су присуствовали носиоци највиших функција у локалној самоуправи, председник СО Смед Паланка Петар Милић, заменик председника општине Иван Гајић, директори основних и средњих школа као и представници полиције, здравства, Центра за социјални рад и наравно Канцеларије за младе.

Пројекат се састоји од три компоненте. Прва је анализа тренутног стања у школама и детекција ризичних група, док друга подразумева едукације старатеља, ученика и школског особља о проблему и штетностима наркоманије као и укључивање породице у превенцију и рану детекцију злоупотребе дрога. Трећа се односи на медијску кампању за подизање свести о овим проблемима.

Пројекат спроводи Мрежа невладиних организација коју предводи УГ ЕуроХоризант у сарадњи са владиним сектором (директним корисницима пројекта).

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/skole-bez-droge-sigurno-mesto-za-djake-predstavljen-u-palanci/