ШКОЛСКИ ДАН НА САЈМУ КЊИГА ЗАКАЗАН ЗА ЧЕТВРТАК

У Београду је почео Сајам књига. Свечано су га отворили аустријски писац Kарл Маркус Гаус и академик Миро Вуксановић. Организатори очекују да Сајам у наредних недељу дана посети скоро пола милиона људи.

Сајам књига не може се замислити без Школског дана, који ће бити одржан у четвртак, 26. октобра. Учитељи, наставници и ђаци незаобилазни су посетиоци ове традиционалне светковине писане речи, а један од штандова који ће привући њихову пажњу свакако је штанд Издавачке куће Бигз школство. Овог пута наставници и ученици имаће прилику да се, поред савремених уџбеника и дигиталних додатака по којима је ова издавачка кућа препознатљива, упознају и са новим издањима – ликовним мапама и збиркама задатака за завршни испит у основном образовању. Ликовне мапе су скуп свих неопходних материјала за ликовну културу за две школске године на једном месту, што подразумева разне врсте папира за све технике (угљен, гваш, темперу, акварел, пастел, туш, графику…), као и колаж-папире широког спектра боја. Помоћу овог комплета ученици ће лако савладати наставне садржаје и развити машту и креативност.

Збирке задатака за завршни испит у основном образовању намењене су ученицима као помоћ у припреми за полагање завршног испита, али и у припреми за такмичења. Могу их користити и наставници за вредновање постигнућа ученика, као и родитељи за праћење, проверу и подстицање рада и учења деце. Разноврсни типови задатака покривају све образовне стандарде, а груписани су по нивоима (основни, средњи и напредни).

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/skolski-dan-na-sajmu-knjiga-zakazan-za-cetvrtak/