СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ ПАУШАЛЦИМА ПОРЕСКА РЕШЕЊА ЗА 2021. ГОДИНУ

Пореска управа Србије најавила је да ће током следеће недеље сви предузетници – паушалци добити решење о утврђеним обавезама за 2021. годину.

Пореска управа ће, како је прецизирано, од 18. до 25. јануара свим предузетницима – паушалцима доставити електронска решења о утврђеним пореским обавезама за ову годину.

Пореска управа извршила је, како је саопштено, обрачун пореза на приходе од самосталне делатности и доприноса за обавезно социјално осигурање за 2021. годину, за власнике самосталне делатности који се паушално опорезују.

Месечне аконтације по основу пореза и доприноса за обавезно социјално осигурање за 2021. годину, уплаћују се са позивом на број, у чијој је структури број одобрења за плаћање (БОП), додељен за 2021. годину.

Новоосновани предузетници – паушалци у року од 48 сати, од дана регистрације оснивања привредног субјекта у Агенцији за привредне регистре, добијају решење о утврђеној обавези у електронској форми посредством портала Пореске управе.

Подсећа се да од прошле године решења о утврђеним обавезама предузетници-паушалци добијају искључиво електронским путем и то достављањем у пореско сандуче на порталу Пореске управе (еПорези).

Сходно Закону о пореском поступку и пореској администрацији, решење у електронском облику се сматра достављеним даном постављања на портал Пореске управе.

За приступ порталу Пореске управе неопходан је квалификовани електронски сертификат, који издаје пет сертификационих тела у Србији (МУП, ЈП ПТТ, Привредна комора Србије, Халцом, Е-Смарт Сyстемс), а уколико приступ пореском сандучету у име предузетника-паушалца врши друго лице, порески обвезник је дужан да то лице овласти.

Порески обвезници се додатно могу информисати и у Kонтакт центру Пореске управе на бројеве телефона 0700/700 007 и 011/331 01 11, као и на шалтеру „Ваш порезник“ у 37 филијала широм Србије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/sledece-nedelje-pausalcima-poreska-resenja-za-2021-godinu/