СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ДОБИЈА ИЗЛАЗ НА АУТОПУТ ВОЖД КАРАЂОРЂЕ И РЕКОНСТРУКЦИЈУ ПУТЕВА

Председник Србије Александар Вучић, после отварања реконструисаног пута Смедеревска Паланка – Велика Плана, саопштио је да ће општина Смедеревска Паланка, која је дуго година била у изузетно тешкој ситуацији, добити и директан излаз на аутопут Вожд Kарађорђе, који ће спајати коридоре 10 и 11.

– Ово је изузетна вест за све Паланчане, који знају да је Председник Србије испунио свако обећање које им је дао. Директан излаз на аутопут Вожд Kарађорђе није једино што ће се градити. Реконструисаће се и пут од Паланке ка Михајловцу, до Влашког дола, што обухвата Булевар Црвене Армије, деоницу кроз село Грчац и све до краја територије наше општине, у укупној дужини од 13.5 километара. Такође, добићемо и потпуно нову деоницу са три брзе траке ка општини Рача, као и комплетну деоницу пута од Паланке, кроз Стојачак и Баничину, ка Рачи, саопштио је председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен.

Шумадијски коридор, чију је изградњу најавио председник Србије Александар Вучић, повезаће централну и источну Србију, а носиће име по вођи Првог српског устанка Вожду Kарађорђу.

Два крака овог коридора почињаће у Лајковцу и Младеновцу, спајаће се у Аранђеловцу, одакле ће се возити преко Тополе и родног села вожда Kарађорђа Петровића – Вишевца ка Рачи код Kрагујевца, а затим преко Свилајнца и Деспотовца до Бора. На тај начин „Вожд Kарађорђе“ спојиће и коридоре 10 и 11.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/smederevska-palanka-dobija-izlaz-na-autoput-vozd-karadjordje-i-rekonstrukciju-mnogih-puteva/

12 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • sasa on 28/12/2019 at 12:22

  palanka prvo treba da dobije OBILAZNICU. da saobracaj ne ide pored skola i kroz centar, nego da teretni saobracaj zaobilazi te , pretezno pesacke oblasti.
  ne znam , negde od skretanja za vodice pa preko rudina , iza privrede , da se spoji se mladenovackim, a odatle preko njiva ka novoj industrijskoj zoni i dalje ka cuburi.

  • sasa on 28/12/2019 at 12:22

  palanka prvo treba da dobije OBILAZNICU. da saobracaj ne ide pored skola i kroz centar, nego da teretni saobracaj zaobilazi te , pretezno pesacke oblasti.
  ne znam , negde od skretanja za vodice pa preko rudina , iza privrede , da se spoji se mladenovackim, a odatle preko njiva ka novoj industrijskoj zoni i dalje ka cuburi.

  • Милош Марковић on 28/12/2019 at 10:52

  Деоница аутопута би требало да иде дакле Аранђеловац-Топола-Наталинци-Сепци-Баничина-Старо Село и излаз тамо са коридором 10. То је то господо председници општина. Ви ако хоћете можете да саслушате ако нећете радите најбоље како мислите…

  • Милош Велики on 28/12/2019 at 10:35

  А где ће бити тај излаз на аутопут? Да ли код Младеновца колико сам добро схватио? Што би значило да би тај излаз прошао кроз Рабровац до Марковца где би се спајао? Мени то звучи супер ако је то тако. Мада излаз на аутопут може да буде и на Наталинце ако гледамо историјски с тим да не иде на Паланку већ да сама траса аутопута настави на југоисток-исток односно да иде ка илити према Рачи. Поздрав за председника наше општине и председника Вучића.

  • arhi on 27/12/2019 at 17:46

  Autoput bi trebalo da prolazi dolinom reke JASENICE gde ima mesta koliko hocete i to trasom Topola-Natalinci -Smederevska Palanka-Veliko Orasje-Autoput koridor 10.
  Ako cemo istorijski put bi prosao ovom dolinom gde su se desavali najznacajnini dogadjaji u istoriji moderne Srbije.
  Mislim da nema logike da put ide preko Visevca i dalje prema Markovcu jer je drugi autoput Batocina-Kragujevac suvise blizu, a i teren je prilicno brdovit i cena autoputa bi bila veca.
  Smatram da bi se i sam Vozd, kao razuman covek, saglasio sa ovakvom izmenjenom trasom autoputa 🙂
  Ovako bi se stvorila komunikacija centar Srbije (Topola) sa istokom Srbije i perspektivno sa istocnom Evropom preko nekog buduceg mosta na Dunavu.
  (Koliko sam cuo, planira se izgradnja kraka autoputa Mala Krsna-Pozarevac, a mozda i dalje na istok, pa bi se to lepo uklopilo)
  Na karti bi to bio severoistocni pravac od ovog predlozenog cisto istocnog pravca.
  Smederevska Palanka bi dobila tim potezom MNOGO i imali bi izlaz na autoput na Kiseljaku. Time bi se postiglo da nova industr.zona bude iskoriscena 100%, a sigurno bi se gradile i neke nove zone.
  Ako bude moguce ovu ideju bi bilo lepo realizovati za nasu dobrobit!

   • Милош Марковић on 28/12/2019 at 10:40

   Слажем се са вама 🙂 то би било и више профитабилно за Паланку.

    • Aleksandar Lazic on 29/12/2019 at 02:09

    Prvo skoci pa reci hop !

   • Milan on 28/12/2019 at 14:36

   Slazem se u potpunosti!!!
   Palanka treba da dobije autoput !!!
   To bi bio ogroman korak za razvoj grada, u suprotnom nas ceka stagnacija.
   Molim odgovorne da pomognu!!!

  • Željko on 27/12/2019 at 14:07

  Šta si napisala, pojma nemam !? Međutim, ako si mislila na glasine da je Karađorđe rođen u selu Petrovac – da, i ja sam to negde čuo. Inače, misli se na zaseok sela Sepci, koje se nalazi između Bašina, Kloke, Saranova i Natalinaca.

   • Милош Марковић on 28/12/2019 at 10:42

   Карађорђе је рођен у Вишевцу па не би почивши владика Сава Вуковић тек тако само подигао цркву и постао ктитор те цркве Светог Ђорђа у Вишевцу а да не зна да је рођен тамо…

  • Anne on 27/12/2019 at 01:15

  Jel zna Neko gde je selo Petrovac.., I postoji li uooßte posto Sam çula da he Kara Djor Dr e up at try o be I can

   • Милош Марковић on 28/12/2019 at 10:45

   Шта лупаш ти? Какве су ти ово шкработине жено?

Komentari su onemogućeni.