(ВИДЕО) СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА СТАНИЦА ЗА ДВОЈАЦ У АКЦИЈИ „ПРУЖИ КОРАК“ ПОДРШКА ДЕЦИ ОБОЛЕЛОЈ ОД МАЛИГНИХ БОЛЕСТИ

Септембар је месец подршке деци оболелој од малигних болести, а организација која највише доприноси овом чину је Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР. Тамара и Богдан волонтери су од 2010. године, а пре две године су вишедневном шетњом од Београда до Ниша скупили огромну своту новца „продајући своје кораке“ друштвено одговорним компанијама и појединцима. Акција је била врло успешна, а ове године очекују да ће бити још боља.

Kако Тамара појашњава, двојац ће у четвртак, 19. септембра кренути у нову шетњу и то од Ниша до Београда, а како би продали своје кораке за изградњу нове родитељске куће за породице у којима се деца боре против малигних болести. Иначе, оваква кућа постоји у Петроварадину и отворена је за сву децу, што ће бити и нова родитељска кућа у Београду.

„Овог пута постоји апликација под називом ‘Пружи корак’, коју ће било ко моћи да преузме са Апп или Плаy продавнице, инсталира и укључи, а функционише као педометар. Kад једном укључите апликацију, она броји све ваше кораке и ради у позадини, без обзира на то где се налазите. Сви кораци које направите биће конвертовани у динаре и донирани НУРДОР-у, а сва сума која се буде прикупила биће донирана од стране друштвено одговорних компанија, за ову намену“, каже Тамара и додаје да ће апликација бити активна до 5. октобра.

Пешачење овог двојца почиње у четвртак у девет часова испред дечјег хемато-онколошког одељења Дечје болнице у Нишу, а стајалишта за одмор и спавање су предвиђена у седам места у Србији у која Тамара и Богдан стижу у поподневним сатима:

Алексинац (19. септембра) – Појате (20. септембра) – Јагодина (21. септембра) – Свилајнац (22. септембра) – Смедеревска Паланка (23. септембра) – Младеновац (24. септембра) – Рипањ (25. септембра).Апликацију можете да преузмете данас у току дана на своје мобилне телефоне, а сва дешавања у оквиру акције пратите и на 021.рс.

Kао и увек, НУРДОР хуманитарни СМС број 1150 остаје активан и на њега можете слати поруке са садржајем 1, а цена СМС-а је 100 динара. Можете помоћи и уплатом на рачун НУРДОР-а: 170-30010715000-82, позив на број: 12345, сврха уплате: Пружи корак.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/smederevska-palanka-stanica-za-dvojac-u-akciji-pruzi-korak-podrska-deci-oboleloj-od-malignih-bolesti/