СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ 10, ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ 5 МИЛИОНА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ

Министарство рударства и енергетике је саопштило резултате јавног позива за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који спроводе јединице локалне самоуправе.

Што се Подунавског округа тиче, Смедеревска Паланка је добила 10 милиона, Велика Плана 5 милиона динара, док Смедерево није конкурисало, јер нема енергетског менаџера, а то је био један од услова у конкурсу, који предвиђа да јединица локалне самоуправе са више од 20.000 становника мора да именује енергетског менаџера.

Оно што грађане занима је под којим ће условима моћи да конкуришу, а то ћемо, надамо се убрзо и сазнати када општина Смедеревсјка Паланка распише конкурс. Средства можда нису велика, 10 милиона од министарства и 10 од локалне самоуправе, али треба имати у виду да ће се овај конкурс организовати сваке године, па ко не успе у овој, можда ће успети у следећој години.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/smederevskoj-palanci-10-velikoj-plani-5-miliona-za-energetsku-sanaciju/

1 comment

    • Učitelj on 29/05/2021 at 09:36

    Znači, zbog ograničenih sredstava, opet će onaj ko ima vezu kod lokalnih vlastodržaca da dobije ovu subvenciju države! I, zna li neko cenu usluge za izvođenje radova? Da ne ispadne duplo skuplje nego kada bi građani samoinicijativno angažovali izvođača radova!

Komentari su onemogućeni.