СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ МИМЕ МАЈСТОРОВИЋ У НАРОДНОМ МУЗЕЈУ

У четвртак 30. маја у Народном музеју у Смедеревској Паланци са почетком у 18 часова биће одржан солистички концерт Миме Мајсторовић.

Мима Мајсторовић је рођена 2000. године у Смедеревској Паланци. Школу за музичке таленте у Ћуприји је почела да похађа 2009. године, када и почиње да свира виолончело у класи професора Зоране Мирчић Првуловић, Невене Бусарац и Жељка Ивовића, код кога је и сада.

У организацији Школе наступала је на концертима у Београду као и широм Србије, од којих се издвајају галерија САНУ, Музичка галерија Коларца, Велика сала Коларца, сала С.К.Ц-а, Скупштина града Београда, Сава Центар и други. Као учесник камерног ансамбла Школе из Ћуприје имала је пет хуманитанних концерата, учествовала је на „Balkan Youth Festival-у“ у Бугарској, затим на међународним и репубилчким такмичењима, од којих се издвајају један лауреат и једна прва награда.

У оквиру програма ,,El Sistema“ учествовала је на отварању конгреса премијера источноевропских земаља у Аустрију, у Бечу. Године 2016. са школским оркестром учествовала је на затварању 48. БЕМУС-а са солистима Романом и Миленом Симовић, затим на БЕЛЕФ-у и отварању АРЛЕММ-а 2017. и 2018. са солистом Драганом Ђорђевићем, као и на Фествалу руске музике Бољшој. Године 2016. и 2018. на позив професора Стефана Попова одлази у Бугарску на мастерклас, 2017. године је похађала мастерклас код професора Имре Калмана, a 2019. године код Тобијаса Штосијека (Tobias Stosiek).
Мима је сарађивала са диригентима као што су Бруно Кампо, Иван Марковић, Александар Седлар, Andy Icochee-а и други.
Као солиста, члан камерног ансамбла и камерног оркестра осваја бројне награде на републичким и мађународним такмичењима.
Ово је њен солистички концерт поводом завршне године у Школи за музичке таленте.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/solisticki-koncert-mime-majstorovic-u-narodnom-muzeju/