СПОС: ПОМОЋ ПЧЕЛАРИМА КОЈИ НЕ МОГУ У ПЧЕЛИЊАКЕ

Савез пчеларских организација Србије (СПОС) изразио је жаљење што у овој фази епидемије пчелари старији од 65 година у местима преко 5.000 становника и од 70 година у мањим местима, неће моћа у пчелињаке, објављено је на њиховој службеној интернет страници.

„Иако смо на старту епидемије добили подршку и министра пољопривреде и председнице Владе Сбије да старији могу на пчелињаке под строгим условима ток епидемије је брзо постао такав да се то више не може дозволити“, саопштио је СПОС.

СПОС жали због овакве одлуке која ће изазвати катастрофу на многим пчелињацима и тражи помоћ државе таквим пчеларима после завршетка епидемије.

„Позивамо све пчеларе старије од критичних годишта да пробају да нађу некога ко ће им урадити макар нужне послове на пчелињаку, а млађе пчеларе да покажу солидарност и помогну старијима“, саопштио је СПОС.

Пчелари испод границе 65, односно 70 година, могу нормално на пчелињаке и ван и у току полицијског часа, подсећа СПОС, само претходно морају да пошаљу захтев надлежнима.

Тањуг

Фото М. Матејић

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/spos-pomoc-pcelarima-koji-ne-mogu-u-pcelinjake/