СПРЕМНИ ЗА НОВИ ПОЧЕТАК

Летњи распуст јесге период за одмор, али и прилика да се изведу радови које је теже организовати када ученици похађају наставу. Период од јуна до августа 2019.године  искоришћен је у ОШ „Олга Милошевић“ како би се све просторије адаптирале и припремиле за почетак нове школске 2019/2020.године. Председник општине Никола Вучен посетио нашу школу и похвалио урађено у адаптацији школе, као и рад директора и свих запослених.

У фокусу нашег рада је ученик, његове потребе и образовање и зато се сви у школи труде да боравак у њој буде пријатан и сигуран.Ентеријер целокупног школског простора је адаптиран. Уређене учионице,  хол и ходници школе представљају пријатан простор за боравак ученика, а посебан сјај дају им осликани зидови. За  хол су обезбеђене тракасте завесе и  постављени су нови панои који ће нам превасходно користити за радове ученика. У свим учионицама је сређена расвета, а поједине су добиле и нов намештај. Сада су на свим учионицима дрвена врата замењена алуминијумским. Кабинет за историју је добио интерактивну таблу, а нова учионица трећег одељења првог разреда је у потпуности адаптирана и краси је нов намештај. На другом спрату у потпуности су урађени дечији тоалети.

Посебна пажња посвећена је техничкој опремљености учионица, јер непрестано  развијање дигиталних компетенција ученика и наставника доводи до флексибилног и безбедног унапређивања процеса наставе и учења.

Уз помоћ  Миљана Глигоријевића и учешћем у пројекту „За твој сигуран кош“, од Кошаркашког савеза Србије добили смо стаклене табле које су постављене у фискултурној сали. Захваљујући Министарству  омладине и спорта стаклене кошаркашке табле красе и терен школског дворишта који је додатно оплемењен новим головима за рукомет. Цео простор школског дворишта је још функционалнији захваљујући учитељу Душану Грашићу који је реализовао идеју да се трибине обложе дрветом.

Наш суграђанин Владан Манчић је несебично помогао да се реновира улаз и расвета главног школског улаза. У сарадњи са Црквеном општином Смедеревске Паланке урађена је заштитна ограда ка црквеном дворишту. Канцеларијске столице донирао је Горан Најдановић  које су се одлично уклопиле постојећи намештај у учионицама.

Извођење ових радова не би били могући без помоћи локалне самоуправе и  поменутих  људи из нашег града. Овом приликом желимо да захвалимо свим људима добре воље који су помогли да наша школа и ове године спремно дочека и обрадује све своје  ученике и запослене.

ОШ „Олга Милошевић“

 

ОШ „ОлгаМилошевић“

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/spremni-za-novi-pocetak/

1 comment

    • Majka on 01/09/2019 at 15:27

    Prelepo. Bravo, bravo, bravo !!!!!! Svaka cast DIREKTORU !!! Samo je pononos i cast poslati dete u ovu skolu !

Komentari su onemogućeni.