СРПСКИ РАТНИ ВЕТЕРАНИ ПОДНОСЕ ТУЖБЕ ЗА РАТНЕ ДНЕВНИЦЕ (ВИДЕО)

veterani-2У великој сали СО Паланка одржана је трибина у организацији ОО Српских ратних ветерана. Тема је била тужба за неисплаћене ратне дневнице из последњих ратова на простору бивше Југославије. 

Ратни ветерани су часни и поштени људи који су поштовали Устав и закон ове државе и земље и одазвали су се позиву. Медјутим власти или држава, су направили једну велику грешку, дискриминацију једном делу људства, који су били у рововима као и сви остали, су исплатили ратне дневнице, или социјалну помоћ, како год то звали, а осталима нису. Због тога је и покренута сва прича и тужбе

Наиме, ратне дневнице исплаћене су само борцима из 5 општина, док су остали борци заборављени. Ратни ветерани обраћали су се држави, међутим од 20 упућених позива, само су једном добили одговор, наводе у Удружењу. Одлучни да до правде дођу, обратили су Суду у Стразбуру и поступак је окончан позитивно по ветеране.

Трибину су водили председних Удружења Српских ратних ветерана, господин Миле Милошевић, председник ОО СРВ Дејан Ресавац и адвокат удружења Срђан Алексић.

Након више добијених судских пресуда у корист ратних ветерана, везаних за ратне дневнице, адвокат Удружења, Срђан Алексић је изнео мишљење да ветеранима припада исти износ колико су добили ветерани са југа Србије споразумом са Владом Србије из 2008. године, а то је између две и по и три хиљаде еура.

Паланачки ветерани су овом приликом потписали пуномоћје адвокату за подизање тужби.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/srpski-ratni-veterani-podnose-tuzbe-za-ratne-dnevnice-video/