ШТА ДОНОСИ ЈЕДИНСТВЕНО УПРАВНО МЕСТО ОПШТИНИ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка је објавио идејни пројекат Јединственог управног места у згради општине Смедеревска Паланка и тим поводом рекао:

„Поштовани суграђани,
Завршен је идејни пројекат за извођење радова на адаптацији простора намењеног за јединствено управно место у склопу зграде Општине Смедеревска Паланка.Овако ће изгледати нов, модеран простор у нашој згради који ће испуњавати све техничке и дигиталне стандарде времена у коме живимо.
Ради се о пројекту који ће омогућити нашим суграђанима један потпуно другачији и бржи приступ документацији, на само једном месту у холу Општине ће моћи да прибаве све од документације која им је потребна, а да притом не морају да чекају и иду по канцеларијама.
Завршетак радова до краја године.“

Подсећамо да је 0пштина Смедеревска Паланка међу осам локалних самоуправа која ће реализовати пилот пројекат у оквиру конкурса, које је расписало Министарство државне управе и локалне самоуправе за успостављање јединственог управног места.

‘’Јединствено управно место или у преводу ‘’један шалтер’’ јесте новина уведена Законом о општем управном поступку, која омогућава да управни поступци и процедуре, постану ефикаснији, једноставнији и економичнији. Јединствено управно место омогућиће грађанима да на много лакши начин комуницирају са општинском управом општине Смедеревска Паланка тако да ће управа постати прави сервис грађана. С друге стране грађани и општинска управа оствариће знатне уштеде будући да ће све податке који су неопходни грађанима локални и републички органи размењивати бесплатно и грађани се не неће оптерећивати попуњавањем формулара и образаца за издавање докумената идући од шалтера до шалтера.

Овај пројекат омогућиће да одређене ствари, за које је до сада грађанима требало пет до 10 дана, моћи да се заврше за највише 20 минута.’’  Поред тога ће допринети бржој афирмацији и примени Закона о општем управном поступку преко којег се и по службеној дужности и у електронском облику размењују сви подаци које грађани потражују– дечји додатак, социјална помоћ, матичне књиге рођених, венчаних, умрлих, држављанство, електронске грађевинске дозволе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/sta-donosi-jedinstveno-upravno-mesto-opstini-smederevska-palanka/