СТИГЛА НОВА ГЛАВНА ПУМПА У ЈКП ВОДОВОД

Како је било и најављивано из локалне самоуправе и ЈКП Водовод, нова главна пумпа у постројење Водовода је вечерас стигла и почеће се са њеном монтажом.

Вредност нове пумпе је преко 2,5 милиона динара и са њом би требало да водоснабдевање буде знатно уредније.

Подсећамо да је стара пумпа купљена пре  42 године и да је након више ремонта недавно потпуно престала са радом и да је због тога било доста проблема са водоснабдевањем града. Током викенда треба да се обави монтажа нове пумпе и надамо се укидању ноћних рестрикција.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/stigla-nova-glavna-pumpa-u-jkp-vodovod/

3 comments

  • Boka on 23/12/2017 at 09:14

  Gradjani palanke opet ste prevareni,navedena pumpa nije nova vec je remontovana u preduzecu Juzna Backa..Inace ovo preduzece dobija sve poslove u zemlji preko vladajuce stranke bez ikakvih tendera i tenderske dokumentacije. Realna cena ove polovne pumpe je daleko manja nego sto je ovde navedeno,tako da je novac iz ove ojadjene opstine zavrsio u necijem dzepu po ko zna koji put..SRAMOTA

   • DW on 23/12/2017 at 21:42

   To se bar može proveriti. Postoje valjda neki prateći papiri. Uglavnom cena od 2,5 miliona dinara je mala za novu pumpu ovog kapaciteta, tako da je moguće da je remontovana, ali ako je po karakteristikama bolja od dosadašnje (što i nije teško pošto je ova potpuno dotrajala) to je sasvim racionalno rešenje na duži niz godina. Uglavnom, nije bitno da li je POTPUNO NOVA ili REMONTOVANA, bitno je da radi ono što treba.
   E, sad, ta pumpa jeste NEOPHODAN, ali ne i dovoljan uslov za rešenje problema u vodosnabdevanju.
   Ostalo je još obezbediti dovoljne količine vode (da ima šta da se pumpa) i sanirati distributivnu mrežu (da ima U ŠTA da se pumpa).
   Potrajaće to malo, i može da se reši samo ako se stranačke i lične sujete ostave po strani i počnu da se rešavaju problemi, bez prisvajanja tuđih zasluga za ličnu i stranačku promociju kao i bez opstrukcije sa druge strane.
   Nazdravlje, PALANČANI…

  • Sss on 23/12/2017 at 09:14

  Nesto mnogo šljašti plava farba! Čini se da je neka remontovana krš pumpa! Ofarbana za slikanje i izbore…….

Komentari su onemogućeni.