ШТРАЈК И У ПАЛАНАЧКОМ КАТАСТРУ

Запослени у катастру потпуно су обуставили рад, захтевајући да Влада Србије одобри потписивање споразума којим би они били сагледани Законом о државним службеницима. Разлог за штрајк је најава погоршања материјалног положаја запослених услед одлагања примене Закона о систему плата у јавном сектору.

 Овом штрајку придружили су се и радници катастра у општини Паланка, те обавештавају јавност да ће због штрајка доћи до застоја у њиховом раду и моле грађане за разумевање.

Штрајкачи сматрају да су у лошијем положају у односу на остале запослене у јавној управи, чиме је умањена ефикасност њиховог рада. Са увођењем мера штедње примања запослених у Републичком геодетском заводу  значајно су смањена, јер су поред умањења од 10 одсто, обустављена и додатна давања, док је обим посла вишеструко повећан због процеса легализације 1,5 милиона објеката у Србији.

Због свега тога почетком месеца донета је одлука о ступању у штрајк у свим организационим јединицама Републичког геодетског завода почев од среде 12. децембра. Без обзира на то што ће радници долазити на посао, неће обављати послове из свог домена, истичу у  у Републичком геодетском заводу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/strajk-i-u-palanackom-katastru/

1 comment

    • sashko69 on 28/12/2018 at 10:42

    A najjača fora sa legalizacijom je što pare uzimaju geometri i agencije, i to po 100 EUR, a država naplati samo administrativnu taksu (i to ne svima).

Komentari su onemogućeni.