СТРУЧНА КОМИСИЈА ПРОЦЕНИЛА ДА ЈЕ ДЕЛОВОЂИНА ЗГРАДА ЗА РУШЕЊЕ

Петочлана стручна комисија састављена од три инжењера грађевинарства и два инжењера архитектуре, је након обиласка и процене Деловођине зграде у центру Паланке донела одлуку да зграда није безбедна и да није могућа реконструкција већ да је неопходно рушење.

На основу свега што су видели на лицу места комисија је утврдила, између осталог: „Стамбено-пословни објекат у улици Трг хероја бр 2 из разлога старости, дотрајалости а пре свега неодржавања у дужем временском периоду представља опасност за безбедност станара, пролазника и саобраћај у својој околини. Конструктивни елементи објекта кровна конструкција, носећи зидови и темељи су у јако лошем стању тако да санација објекта практично није могућа. Није могућа ни парцијална санација делова и реконструкција заједничких калканских темеља зидова, па би рушење дела објекта угрозило стабилност преосталог дела до мере да је могуће урушавање носећих елемената. Комисија је предложила рушење објекта изграђених на парцели 32-19 катастарска општина Смедеревска Паланка 1 у улици Трг хероја бр 2 и Првог српског устанка бр 1 и евентуало изградњу новог објекта у складу са одговарајућим урбанистичким планом и условима Завода за заштиту културе.“

Записник комисије је прослеђен Регионалном заводу за заштиту споменика културе, под чијом се ингеренцијом овај објекат налази, и у зависности од њиховог одговора предузеће се наредни кораци.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/strucna-komisija-procenila-da-je-delovodjina-zgrada-za-rusenje/

8 comments

Preskočiti na obrazac za komentare

  • Janko on 26/12/2018 at 01:46

  Ovo se mora izgraditi isto! Ne sme ni milimetar da odstupi od prvobitnog izgleda!!!

  • Nemanja V. on 25/12/2018 at 19:13

  Bezbednost pre svega.
  Sta i ako se srusi trosna zgrada, uz to i potpuno ruglo? Kakava je to dilema, sta je tu lose?
  Jesu li Nemci nakon II sv. rata trebali da cuvaju Berlinske ili Minhenske ruine ili da idu u korak sa vremenom?
  Budimo ponosni na svoju Palanku ali nemojmo robovati laznim vrednostima.
  Ako smo vec svesni da je nesto nebezbedno, bez obzira sto se to nesto sada nalazi na lokaciji koja je u centru grada, zasto bi ne daj Boze cekali da se desi nesto lose i posle zalili zbog toga?

  • Djura on 25/12/2018 at 18:37

  Cija komisija?
  Imaju li imena?
  A to da cemo napraviti i STARIjU i lepsu to znamo!

  • Mirko on 25/12/2018 at 16:49

  Treba atomska Bomba da sravni grad pa sve novo

  • Nikola on 25/12/2018 at 11:24

  O cemu ti pricas!?
  Nikome nije plan da je rusi vec je rusi godina izgradnje, bolje je rokonstruisati nego da neko pogine.

  • Стоп рушитељима! on 25/12/2018 at 00:11

  Срам вас било! То вам је и био план! Смедеревска Паланка има свега неколико лепих зграда и то ћете да урушите! Срамота! Шта је следеће, вила у Француској улици, Шах клуб, зграда на Кисељаку, ТЦ Облик…? Деловођина зграда ако се дрзнете да је ступите, морате да обновите само у истом облику! Ни мрву другачије!

   • Goksi on 25/12/2018 at 08:24

   Rusi bre ruglo nakazotinsko. Pa dal smo najgori na planeti cuvamo rvoljine raspale

   • Nikola on 25/12/2018 at 09:32

   Palanka ostaje palanka

Komentari su onemogućeni.