СТРУЈА ОД ДАНАС СКУПЉА ЗА 2 ОДСТО

Струја у Србији је од данас скупља за 2 одсто, а поскупљење се односи на домаћинства. Просечна цена за домаћинства, без урачунатих пореза, акцизе и накнаде за обновљиве изворе енергије, од данас је 6,6 динара по киловату.

То представља усклађивање цене само за део инфлаторног кретања што је последица укупне финансијске стабилизације у Србији, као и добрих финансијских резултата које је остварио ЕПС, за шта је добијена позитивна оцена и сагласност међународних финансијских институција, речено је.

Савет Агенције за енергетику Србије се сагласио са одлуком да се цена електричне енергије за домаћинства и мале купце повећа за два одсто од 1. октобра, а месечни рачун за струју просечног грађанина ће бити повећан за 68 динара, наведено је у саопштењу Агенције.

Како су из Министарства навели, Србија остаје држава са убедљиво најнижом ценом електричне енергије у Европи, далеко испод цена у региону. 

Струја је код нас јефтинија 19 одсто него у Македонији, 20 одсто него у Албанији, 21 одсто него у БиХ, 31 одсто је ниžа цена него у Црној Гори и 50 одсто него у Хрватској, наводи се у саопштењу.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/struja-od-danas-skuplja-za-38-odsto/