СУТРА РЕЗУЛТАТИ МАЛЕ МАТУРЕ, СЛЕДИ ПОПУЊАВАЊЕ ЛИСТЕ ЖЕЉА

Мали матуранти на завршном испиту одржаном прошле недеље показали су се слично као и презходне генерације, од максималних 40 бодова на сва три теста једва да су прешли половину, односно просечан резултат им је 22.1 поен. То значи да су на тестовима од 20 питања иали тек нешто између 10 и 12 тачних одговора.

У Министарству просвете наглашавају да су осмаци, њих 71.099, у просеку на нешто више од 50 одсто задатака дали тачне одговоре. С обзиром на то да већина ђака има у књижицама одличан успех и да је сваки седми носилац Вукове дипломе, могли би се очекивати и бољи резултати, мада су овогодишњи на нивоу претходних генерација. На тесту из матерњег језика било је највише тачних решења – 11,8 од 20 на комбинованом, на коме се оцењивало знање из хемије, физике, географије, историје и билологије, ђаци су у просеку имали 11,2 тачна одговора, док је математика традиционално највећи камен спотицања, те су од 20 задатака тачно урадили 10,5.

Коначни резултати испита из српског, односно матерњег језика, математике и комбинованог теста биће објављени до сутра у 8 сати. Датум уписа у музичке и балетске школе је петак, 28. јун, до 16 сати. Тог и следећег дана преостали ученици попуниће и предати листе жеља у матичним основним школама између 8 и 15 часова. Своје жеље ђаци ће проверити 3. јула од 8 до 15 часова, кад ће моћи да поднесу евентуалне жалбе, те да унесу исправке. Објављивање званичне листе жеља ученика и њена провера на званичном и техничком сајту планирани су за 4. јул до 12 сати.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/sutra-rezultati-male-mature-sledi-popunjavanje-liste-zelja/