СВЕ ВЕЋИ ПРИТИСАК НА МЕДИЦИНАРЕ У КОВИД СИСТЕМУ

Све више оболелих од ковида 19 је на болничком лечењу, чиме се повећава притисак на здравствене раднике у ковид системима.

Стручњаци поручују да се коронавирус мења и да нови сојеви пробијају имунитет.

Укупан број регистрованих случајева у Србији је 865.686, а досад је, према подацима Министарства здравља, битку са коронавирусом изгубило 7.770‬ особа. Проценат смртности је 0,90 одсто.

У дану за нама забележено је 5.255 нових случајева коронавируса, а од последица заразе преминуло је 37 људи.

На болничком лечењу се налази 4.401, а помоћу респиратора дишу 183 особе.

У ОБ “Стефан Високи” у Смедеревској Паланци,  према последњим подацима, на лечењу од коронавируса налази се 77 пацијената, 12 више него што је то било у петак.

У последњих 24 сата било је 7 пријема и 2 отпуста, а у респираторном центру на неиванзивној механичкој вентилацији су 4 особе. Једна особа је нажалост преминула.
У Kовид амбулатни Инфективног одељења обављено је 32 прегледа, од тог броја 19 је било првих.

Због повећаног прилива пацијената који се лече од коронавируса припрема се поново отварање Kовид 3 јединице у ОБ „Стефан Високи”

Све чешће се говори о ковид пропусницама у Србији, али је и даље неизвесно како ће оне изгледати и када ће бити уведене.

Недовољан обухват вакцинације, еволуција вируса и стил живота јесу кључни фактори зашто у Србији поново имамо пораст оболелих од ковида 19, истичу лекари.

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/sve-veci-pritisak-na-medicinare-u-kovid-sistemu/