ТОПАО И ВЕТРОВИТ ДЕЦЕМБАРСКИ ДАН

У Србији ће сутра бити умерено облачно, суво, ветровито и топлије. Ветар ће бити умерен и јак, јужни и југоисточни, на југу Баната и у планинским пределима повремено и са ударима олујне јачине.

Јутарња температура од нула степени у Тимочкој крајини и на југоистоку земље, до 12 Ц у западним крајевима и на југу Баната. Највиша дневна у већини места од 12 до 18 Ц, у Тимочкој крајини око 6 Ц, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Паланци ће бити умерено облачно, суво, ветровито и топлије. Ветар умерен и јак, јужни и југоисточни. Јутарња температура око 10 Ц, највиша дневна око 17 Ц. У Паланци је у 8 часова измерено  11 Ц,

Према прогнози времена за наредних седам дана, у среду се очекује пролазно наоблачење са кишом, на високим планинама са снегом и мањим падом падом темепратуре, ветар у слабљењу.

У четвртак и петак већи део дана суво и топло. У петак у вечерњим сатима наоблачење које ће захватити северне крајеве, у суботу ће се проширити на целу земљу, условљавајући местимично кишу, на планинама снег. У недељу уз осетнији пад темепературе киша ће прећи у снег и у нижим пределима.

Почетком наредне седмице хладно, променљиво облачно, уз постепено слабљење и престанак снега.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/topao-i-vetrovit-decembarski-dan/