ТРАЖЕ УКИДАЊЕ ПОМЕРАЊА КАЗАЉКИ НА САТУ

Група од 70 посланика Европског парламента залаже се за укидање директиве Европске комисије о померању казаљки на сату два пута годишње због, како наводи, све више доказа о негативном утицају те праксе.

„Научна истраживања показала су да 20 одсто популације пати од здравствених проблема због мењања сата“, истакао је Павел Свобода (ЕПП), чешки посланик који предводи неформалну радну групу од 70 парламентараца окупљених око те иницијативе.

Осим негативног утицаја на људски биоритам, „померање казаљки на сату доводи и до већег броја саобраћајних несрећа, више поремећаја у породицама, као и пада продуктивности на радном месту“, рекао је Свобода на конференцији за новинаре у ЕП у Стразбуру.

Такође, како је додао, померање сата уведено је са циљем уштеде енергије, али тај циљ никад није испуњен.

„Студија непристране службе ЕП за истраживања јасно је показала да је укидање промене времена добро за наших 510 милиона грађана“, тврди чешки посланик.

Свобода каже да овај предлог има снажну подршку земаља чланица, при чему је Пољска већ учинила прве законодавне кораке по том питању, преноси Хина.

Свобода је најавио да ће поменута радна група дати предлог резолуције која тражи од Европске комисије да упути предлог укидања те праксе, те да у ближој будућности очекују гласање о том питању у ЕП.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/traze-ukidanje-pomeranja-kazaljki-na-satu/

2 comments

    • Milan on 27/10/2017 at 12:50

    Kod njih je mrak pa mrak, malo da gledaju geografiju! Ili da uče o gegrafiji!

    • Vidak on 27/10/2017 at 06:20

    Naravno pod hitno ukinuti !

Komentari su onemogućeni.