ТРГОВЦИ ТРАЖЕ НЕРАДАН ДАН НЕДЕЉОМ И ПРАЗНИКОМ

Самостални синдикат трговине Србије још прошле године је упутио Влади и Народној скупштини  Републике Србије иницијативу да свим запосленима у трговини недеља буде нерадни дан. Синдикат тражити да у Закону о раду децидно пише да су недеља и државни празници нерадни дани за трговце, јер тај посао није од јавног значаја и не захтева да се ради без прекида. У време празновања, тема је поново актуелизована.

И док неки празнују, и спајају дане прославе Нове године и Божића у мини одморе, неки раде – без слободног дана. Власници прехрамбених радњи, киоска, пекара, све чешће се утркују ко ће дуже радити и тако остварити већи профит, и не подржавају иницијативу Самосталног синдиката трговине Србије. С друге стране, запослени у трговини волели би да не раде недељом и празницима, првенствено због свог здравља и породичног живота.

Ни једни ни други не желе пред камере, иако послодавци додају да би се сложили са идејом, уколико би забрана важила за све њихове конкуренте.

РТВ

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/trgovci-traze-neradan-dan-nedeljom-i-praznikom/

1 comment

  • руле on 11/01/2018 at 21:03

  То је проклетство – колико год да зарадите газди, њему увек недостаје оних 18000 динара које „мора“ да вам уплати, и зато морате то да му надокнадите недељом или празником!!!
  Квази приватници обавезно иду у цркву, али само кад је присутна камера.
  Њихови радници не морају ни недељом у цркву, ни да празник проведу са породицом… газда у њихово име пали свеће и празнује, а радник ради и ћути. .. и тачка!!!
  … и ко се то сад па сетио да се не ради недељом и празником, свашта 🙁
  СРАМОТА!!!

Komentari su onemogućeni.