ТРИ ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ ПОРОДИЦИ СИМИЋ ЗА РАКИЈЕ НА ТАКМИЧЕЊУ „ШУМАДИЈСКА КРАЉИЦА“

Туристичка организација општине Горњи Милановац је 4. августа одржала 22. „Шумадијску краљицу“ у Горњој Трепчи, избор за најбољу ракију препеченицу од шљиве.

Ове године Јована Новаковић из Доње Трепче добитник је Велике Златне медаље за ракију, српско национално пиће са којим се такмичила добило је оцену 18,85.

Међу добитницима златних медаља је и породица Симић из Смедеревске Паланке. Владан Симић је са узорком шљивовице из 2012. године освојио златну медаљу и оцену 18,37. Владанов старији син Вељко Симић је са узорком из 2016. године освојио такође златну медаљу и оцену 18,13 и млађи син Стефан Симић је освојио златну медаљу за ракију из 2015. године и најбољу осену 18,43.

Ове године за оцењивање пристигле су 82 ракије.

Председник Иницијативног одбора Шумадијске краљице Предраг Гојковић каже да је уручено 13 великих Златних медаља и 40 златних медаља и истиче да је ове године било највише квалитетних ракија.

Stalna veza (link) ka ovom članku: http://palankadanas.com/tri-zlatne-medalje-porodici-simic-za-rakije-na-takmicenju-sumadijska-kraljica/